dilluns, 20 de setembre del 2010

Windows 7 de 32 o 64 bits, principals diferències i quin sistema instal·lar.

Tothom vol tenir l'ordinador al dia i moltes persones tenen una pregunta fonamental: he d'instal·lar el Windows 7 de 32 (x86) o el de 64 bits (x64)?
Microsoft va incorporar a partir de Windows XP la versió de 64 bits.  El Windows 7 també te la versio de 64Bits.
A continuació tractaré d'explicar ambdues arquitectures i fonamentar e quina es l'arquitectura  que es millor  instal·lar 32 BITS ó 64 BITS, depenent de l'ordinador i de l'ús que se li doni.

Definició de 32 i 64 bits: La denominacions de 32 o 64 bits fan referència a la manera en la qual el processador d'un ordinador maneja l'informació. Els sistemes de 64 bits necessiten una major quantitat de memòria RAM que els de 32 bits. AL suportar mes RAM, els sitemas x64 tendeixen a millorar la velocitat de l'intercanvi de processos dintre i fora de la memòria permetent. Aquesta millora es nota molt en el rendiment general dels programes.

El meu ordinador suporta 64 bits: 
Depèn del processador que tingui l'ordinador. 
Per saber-ho, clica la tecla Windows () + Pausa, s’obre el diàleg de Propietats del sistema / General / Equip, i si diu alguna cosa de 64 bits al costat del nom del processador (Core Duo, Athlon, Celeron…) doncs ja ho tens. Si no diu res normalment es que solament es de  32 bits.
Si el sistema suporta 64 bits,  podem deduir que és millor instal·lar un sistema de 64 bits, però aquesta afirmació no es compleix sempre.
La memòria RAM:
Els sistemes de 32 bits suporten fins a 4 Gb però encara que instal·lem 4 GB de RAM en el ordinador tan sols podrem utilitzar un màxim de 3.2 GB de memòria RAM, la qual cosa és suficient per a gairebé qualsevol usuari domèstic.
Si tenim 4 Gb o menys no és recomanable instal·lar un sistema de 64 bits.
També cal tenir en compte que per a instal·lar Windows 7 de 64 bits apart de tenir un processador que suporti aquesta arquitectura, cal que disposem dels drivers o controladors del ordinador (Tarja vídeo,  só, etc.) i las incompatibilitats amb alguns programes o jocs.

QUAN INSTAL·LAR WINDOWS 7 DE 32 BITS?
Es recomana aquesta versió de Windows para gairebé qualsevol usuari domèstic, que realitzi tasques bàsiques com navegar en Internet, escoltar música o utilitzar algun programa de missatgeria instantània. També és recomanable per als que juguin molt amb jocs (gamers) per què tindran una major compatibilitat tant amb els jocs com amb els controladors de les targetes gràfiques i de so.

QUAN INSTAL·LAR WINDOWS 7 DE 64 BITS?
Aquesta altra versió és la ideal per a persones que contin amb un equip amb mes de 4 Gb de memòria RAM i que realitzin tasques complexes com edició de vídeo, gestió de grans bases de dades, disseny 3D, etc. 

Espero que ho tingueu tot clar. Si teniu dubtes, podeu escriure un comentari al blog incloent el vostre e-mail, i us contestaré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada